logo-fiorda
fiorda-paczki

FIORDA DO SSANIA GARDŁO OSŁANIA

fiorda-foto-1

Błona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.

Składniki produktu FIORDA® stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:

  • drapanie w gardle,
  • dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
  • suchość w gardle,
  • chrypkę.

Chrypka

Chrypka wynika z nieprawidłowych drgań strun głosowych, które prowadzą do turbulentnego przepływu powietrza w obrębie głośni.
To dlatego brzmienie głosu ulega zmianie i staje się szorstkie i matowe. Chrypce towarzyszy przeważnie drapanie w gardle oraz uczucie suchości w jamie ustnej.

Najczęściej chrypka pojawia się w wyniku nadwyrężenia głosu. Szczególnie narażone są na nią osoby, które z racji wykonywanego zawodu, często operują głosem. Jej wystąpieniu sprzyja również narażenie na dym tytoniowy czy suche i zanieczyszczone powietrze.

fiorda-foto-2
fiorda-foto-3

Porost islandzki bogaty jest w substancje śluzowe, które tworząc ochronną powłokę, wywierają korzystny wpływ na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Wspiera również prawidłową pracę układu odpornościowego.

Porost islandzki to nie roślina, a połączenie dwóch żyjących wspólnie organizmów – grzyba oraz glonu lub sinicy. Jest to gatunek występujący na północnej półkuli Ziemi (Azja, Europa, Ameryka), aż po rejony arktyczne. Rośnie również na bogatych w minerały ziemiach wulkanicznych Islandii i stąd wywodzi się jego angielska nazwa – Iceland moss.

Dzika róża wspiera naturalne siły odpornościowe organizmu, jak również chroni i wspomaga optymalne funkcjonowanie błony śluzowej górnych dróg oddechowych.

Dzika róża jest ciernistym krzewem, który rośnie w całej Europie, Azji i Afryce. Można ją spotkać w całej Polsce, również w rejonach górskich. Jej owoce, szeroko stosowane m.in. w przemyśle spożywczym, znane są jako bogate źródło witaminy C. Jedna z tradycyjnych szwedzkich zup, nyponsoppa, przygotowywana była właśnie z dojrzałych owoców dzikiej róży.
fiorda-foto-4
fiorda-foto-5

Malwa czarna pochodzi z półwyspu Bałkańskiego, Krety i Azji Mniejszej. Obecnie nie występuje jednak na stanowiskach naturalnych, jest natomiast uprawiana do celów spożywczych, kosmetycznych oraz jako roślina ozdobna. Znana jest również pod nazwą malwa ogrodowa czy prawoślaz ogrodowy.

SUPLEMENT DIETY

Informacje o produkcie

OPAKOWANIE

opakowanie
  • pastylki miękkie do ssania o smaku czarnej porzeczki
    dostępne opakowania: 30 szt., 60 szt.
  • pastylki miękkie do ssania o smaku cytryny
    dostępne opakowania: 30 szt.
  • pastylki miękkie do ssania o smaku maliny
    dostępne opakowania: 30 szt.

SKŁADNIKI

Składniki

1 pastylka
(1 porcja)

6 pastylek
(maksymalna
dzienna porcja)

Wyciąg z porostu islandzkiego

100 mg

600 mg

Wyciąg z owoców dzikiej róży

15 mg

90 mg

Wyciąg z kwiatów malwy czarnej

15 mg

90 mg

Fiorda o smaku czarnej porzeczki: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki, substancja glazurująca – wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca – sukraloza.

Fiorda o smaku cytryny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), sok z owoców cytryny, aromat – olejek cytrynowy, substancja glazurująca – wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, barwnik – ryboflawina.

Fiorda o smaku maliny: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć –sorbitole, substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, woda, wyciąg wodny z porostu islandzkiego (Cetraria islandica L.), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), wyciąg z kwiatów malwy czarnej (Alcea rosea L.), koncentrat malinowy, aromat malinowy, substancja glazurująca– wosk Carnauba, substancja słodząca – sukraloza, sok z owoców bzu czarnego.

Produkt zawiera substancję słodzącą.

Nie zawiera cukrów.

pasek-bialy-265x20
zalecane-spozycie

ZALECANE SPOŻYCIE

  • Ssać 1-6 pastylek dziennie
  • Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia
  • Produkt przeznaczony do stosowania u dzieci powyżej 4. roku życia oraz dorosłych
pasek-bialy-265x20
fiorda-foto-6
arrow-up

PRODUKT
JEST ODPOWIEDNI
DLA KOBIET W CIĄŻY
I MATEK KARMIĄCYCH
ORAZ
DLA DIABETYKÓW

fiorda-foto-7
pasek-bialy-265x20

OSTRZEŻENIE

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy tryb życia są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy spożywać w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
pasek-bialy-265x20
arrow-down
fiorda-foto-7

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

PRODUCENT

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

warunki-przechowywania

Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C, w miejscu suchym w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Chronić przed światłem.

PRODUCENT

Phytopharm Klęka S.A.
Klęka 1
63-040 Nowe Miasto nad Wartą